تایم فریم چیست؟ [ آشنایی با مفهوم تایم فریم‌های معاملاتی در بورس و ارز دیجیتال ]

تایم فریم در بورس یا ارز دیجیتال، یک بازه زمانی است که نوسانات قیمت در آن اتفاق می‌افتند. در تحلیل تکنیکال تایم فریم به عنوان راهنمای شما عمل می‌کند. در این مطلب قرار است با تایم فریم و پیدا کردن بهترین تایم فریم برای استراتژی‌های مختلف مثل RSI آشنا شوید.

آشنایی با مفهوم تایم فریم‌های معاملاتی در تحلیل تکنیکال

تایم فریم چیست؟

تایم فریم یا چهارچوب زمانی، بازه‌ای از زمان است که نوسانات قیمت در آن اتفاق می‌افتند. به همین علت تایم فریم یکی از پارامترهای مهم در تحلیل تکنیکال است. برای اینکه بدانیم در یک بازه زمانی مشخص چه ترندهایی پدیدار می‌شوند، از تایم فریم استفاده می‌کنیم. تعریف پارامتر و معیارهای داخلی و خارجی برای مدیریت ریسک در دنیای ترید بسیار مهم است. وقتی قیمت یک سهم یا ارز دیجیتال دقیقه به دقیقه بالا و پایین می‌رود، در این حالت اطلاع از ریز نوسانات برای ما مهم می‌شود. اما اگر به دنبال نوسانات قیمت در طول یک هفته باشیم، دیگر به اطلاعات این نوسانات دقیقه‌ای نیاز نداریم. اینجا همان نقطه‌ای است که تایم فریم وارد بازی می‌شود و برای استراتژی تحلیل معامله ما پارامتر تعریف می‌کند. به کمک تایم فریم می‌توانیم ریسک‌های یک معامله را بهتر مدیریت کنیم. اگر به مبحث تایم فریم و استفاده از آن در استراتژی‌های معاملاتی علاقه دارید، ادامه این مطلب را بخوانید:

تایم فریم چیست؟

تایم فریم بازه‌ای از زمان است که نوسانات قیمت در آن بازه اتفاق می‌افتند. تایم فریم می‌تواند هر نقطه‌ای، از چند ثانیه یا دقیقه گرفته تا چند هفته، باشد. مثلا وقتی شما نوسانات قیمت یک سهم را در طول دقیقه ردیابی می‌کنید، به این معنا است که از تایم فریم دقیقه استفاده می‌کنید. استفاده از تایم فریم در ترید برای کمک به تصمیم‌گیری در مورد شدت و جهت ترندها ضروری است. اهمیت این موضوع به این دلیل است که هنگام انجام معاملات در بازار بورس با ارز دیجیتال، زمان در حقیقت نقش یک راهنما را دارد. تایم فریم پس همان بازه‌ای از زمان است که تحلیل‌های ما در آن اتفاق می‎‌افتند.

کدام تایم فریم معاملاتی بهتر است؟

تایم فریمی که برای تحلیل چارت مورد نظر انتخاب می‌کنید، دقیقا به خود همان سهم یا ارز دیجیتال بستگی دارد. بهترین تایم فریم برای فارکس، می‌تواند با بهترین تایم فریم یک سهام بورسی متفاوت باشد. به علاوه، تایم فریمی که باید استفاده کنید، به استراتژی معاملاتیتان هم بستگی دارد. مثلا یک پوزیشن تریدر احتمالا بیش‌تر از یک تریدر روزانه یک جایگاه را نگه می‌دارد. در مقابل یک تریدر روزانه هیچ‌وقت یک جایگاه را یک شب نگه نمی‌دارد. چون هدفش این است که طی روز/ساعت چندین ترید انجام دهد، در نتیجه ممکن است یک جایگاه را نهایتا 15 دقیقه یا کمتر نگه دارد. پس هدفتان باید استفاده از تایم فریمی باشد که با استراتژیتان هم متناسب باشد. با استفاده از متریک‌های دیگر مثل خط حمایت و مقاومت، نقاط شکست، الگوهای نموداری و ترندهای روز در کنار تایم، به درک بهتری از ترندهایی که برای یه سهم اتفاق می‌افتند می‌رسید. در مطلب مربوط به آموزش تنظیمات RSI در رهاورد و تریدینگ ویو، می‌توانید با چگونگی تنظیم تایم فریم آشنا شوید.

بهترین تایم فریم معاملاتی در تحلیل تکنیکال

در ادامه بهترین تایم فریم‌ها برای انواع مختلف روش‌های معاملاتی را بررسی می‌کنیم:

بهترین تایم فریم برای اسکالپینگ

برای اسکالپینگ از تایم فریم‌های کوتاه مدت استفاده می‌شود. اسکالپرها معمولا هدفشان این است که هر چند دقیقه یک حرکتی انجام دهند. آن‌ها معمولا از تایم فریم‌هایی با رنج 1 تا 15 دقیقه استفاده می‌کنند و بهترین تایم فریم برایشان بین 1 تا 2 دقیقه‌ است.

بهترین تایم فریم برای ترید روزانه

 استفاده از تایم فریم 15 دقیقه‌ای برای تریدرهای روزانه مطلوب است چون هدفشان این است که هر روز/ساعت وارد چندین جایگاه شوند و آن‌ها را ترک کنند. ترندهای اصلی بازار می‌توانند در طی تایم فریم‌های 60 دقیقه‌ای ساخته شوند. به همین علت، تایم فریم‌های 15 دقیقه‌ای می‌توانند برای ساخت ترندهای کوتاه مدت مورد استفاده قرار بگیرند.

بهترین تایم فریم برای ترید سوئینگ

تریدرهای روش سوئینگ هدفشان این است که روی ترندهای کوتاه و میان مدت تمرکز کنند. به علت نوسانات قیمت سهم در هر 4 ساعت، بهترین تایم فریم برای ترید به روش سوئینگ، کوتاه مدت است. برای رسیدن به یک دیدگاه کلی از یک ترند، می‌توانید از نمودارهای چهار ساعته به همراه تایم فریم‌های طولانی‌تر، که معمولا طول عمر ترنده، استفاده کنید.

بهترین تایم فریم برای پوزیشن تریدینگ

بهترین تایم فریم برای پوزیشن تریدینگ، تایم فریمی است که بلندمدت تر باشد. هدف پوزیشن تریدینگ پیدا کردن سهامی است که ارزش خودش را در بازه‌ی زمانی بلندتری حفظ می‌کند. بنابراین بهترین تایم فریم برای این روش، معمولا به طول روز و/یا هفته ست. به طور کلی، می‌توانید قیمت‌های روزانه را بررسی کنید و بعد با نگاه به تغییر قیمت در طول چند روز دیدگاه کلی‌تری به دست آورید. 

چگونه می‌توان از چند تایم فریم در یک معامله استفاده کرد؟

چند ترند می‌توانند هم‌زمان وجود داشته باشند. اگر فقط از یک تایم فریم روی چارتتان استفاده کنید، ممکن است اطلاعات زیادی که برای سبک تریدتان مفید هستند را از دست بدهید. از طرف دیگر، استفاده از استراتژی‌ای با چند تایم فریم، نه تنها به شما این امکان را می‌دهد تا به مهم‌ترین تایم فریم‌‌های سهامی که ترید می‌کنید نگاه بندازید، بلکه باعث می‌شود بازه‌های زمانی دیگری را هم در نظر بگیرید. مثلا تمرکز اصلی یک سوئینگ تریدر باید روی ترندهای کوتاه مدت باشد اما در عین حال باید ترندهای کوتاه و میان مدت بازار را هم در نظر بگیرد. با تحلیل چند چهارچوب زمانی می‌توانید به دیدگاه کاملی از ترندهای قیمت یک سهام برسید و بر اساس استراتژی ترید خودتان بهترین تصمیم را اتخاذ کنید.  

فهرست مطالب